Tijdens een zwangerschap…

Tijdens een zwangerschap gebeurt er van alles. Niet alleen in je buik, maar ook in je denken en voelen. De hormonen tijdens een zwangerschap kunnen heel veel effect hebben op hoe je je fysiek, mentaal en emotioneel voelt. Dat heeft alles te maken met wat zich afspeelt in je buik. Daarom zetten we hier op een rij wat er tijdens een zwangerschap voor jou verandert. 

Je vindt hier ook informatie over hoe het leven in je buik zich ontwikkelt. Dat kan best heel confronterend zijn. Misschien ben je in je hart al afscheid aan het nemen van je kindje. In dat geval hopen we dat de informatie op deze pagina je helpt om een goede keuze te maken voor de toekomst.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. We helpen je graag!

Week 3

De bevruchting

Week 4

De innesteling

Week 5

Aanleg van het hartje

Week 6

Het hartje klopt

Week 8

De hersenen werken

Week 9

Tenen, enkels en knieën

Week 11

Kaakjes

Week 13

Drinken en plassen

Week 14

De stembanden zijn klaar

Week 16

Oefenen met ademhalen

Week 20

Halverwege de zwangerschap

Week 22

Voelen, spelen, slapen

Week 29

Contact met je kindje

Week 40

De uitgerekende datum