Kaakjes

Met elf weken zwangerschap heeft het kindje kaakjes en beginnende (nog onzichtbare) melktandjes.
Ook is de kans op een miskraam nu minder.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Alle organen zijn nu in het lichaam aanwezig: het kindje is compleet. Daarnaast heeft je kindje ook kaakjes en beginnende melktandjes. Ook heeft het kindje nu echte tenen en vingers, zonder ‘zwemvliezen’. De ogen en oogleden zijn ook af, al zitten die voorlopig nog dicht. Het hoofd is nu nog het grootst, maar dat verandert langzaam. Misschien dat er op het hoofd zelfs al wat haar groeit. Deze week worden ook de geslachtsorganen zichtbaar.

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Jouw lichaam tijdens de zwangerschap

Met elf weken zwangerschap is de kans groot dat je misselijkheid vermindert. De kans op een miskraam is, nu je meer dan tien weken zwanger bent, een stuk minder.

Het kan zijn dat je nu een klein buikje begint te krijgen. Je baarmoeder maakt ruimte voor het kindje in je buik. Dat betekent ook dat je darmen wat meer worden weggedrukt, en je last kunt krijgen van een moeilijke stoelgang. Dat is vervelend, maar je hoeft je er geen zorgen over te maken.

Week 9

Tenen, enkels en knieën

Week 13

Drinken en plassen