Drinken en plassen

Je kindje kan nu beetjes drinken en uitplassen.
De aanleg voor de tandjes is er ook nu.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Je kindje kan nu beetjes vruchtwater drinken en dat weer uitplassen. Via die kleine slokjes oefent het ook vast met slikken en drinken. Zijn of haar gezichtje is inmiddels ook gevormd.
Je kindje kan zich nu uitrekken, gapen, op zijn duim zuigen of de navelstreng vastpakken. Het kindje begint steeds meer op een mensje te lijken zoals wij die kennen.

Abortus tot deze week
Tot deze week zwangerschap is zuigcurettage gebruikelijk bij het beëindigen van de zwangerschap. Hierbij zuigt de arts het kindje met een vacuümpomp met een buisje weg uit de baarmoeder.

Meer informatie over abortus

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Jouw lichaam tijdens de zwangerschap

Nu je 13 weken zwanger bent, is de kans groot dat de misselijkheid verdwijnt. Wel kun je nog duizelig zijn. Omdat er meer bloed in je lichaam zit om voedingsstoffen te vervoeren naar je kindje, kunnen je aderen duidelijker zichtbaar worden.

Door alles wat er in je lijf gebeurt (en de hormonen die daarbij horen), reageer je vaak emotioneler dan anders. Dat kan betekenen dat je sneller boos wordt, of dat je sneller verdrietig bent. Houd daar rekening mee als je belangrijke besluiten moet maken.

Week 11

Kaakjes

Week 14

De stembanden zijn klaar