Ademen

Je kindje gaat meer ruimte innemen in je buik.
Hij of zij oefent nu ook met zelf ademhalen.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Je kindje oefent nu met ademhalen. Hij laat vruchtwater in zijn longen, en perst het daarna weer uit. Omdat hij de zuurstof uit jouw bloed haalt is dat nog niet nodig, maar hij oefent voor als hij straks uit je buik komt.

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Jouw lichaam tijdens de zwangerschap

 

Naast vermoeidheid en duizeligheid kun je ook last hebben van buikpijn. In deze fase van je zwangerschap kun je ook meer last hebben van opgezwollen slijmvliezen. Je kunt dus sneller verkouden worden. Doordat je extra vocht vasthoudt, kun je ook last krijgen van dikke voeten en enkels.

Houd er rekening mee dat je je door zwangerschapsklachten minder fit kunt voelen, ook mentaal. Moet je belangrijke keuzes maken, dan is het slim dat te doen op een moment dat je je redelijk goed voelt.

Week 14

De stembanden zijn klaar

Week 20

Halverwege de zwangerschap