Spelen

Je kunt bij 22 weken zwangerschap weer gaan dromen, bijvoorbeeld over je kindje of over de toekomst. Dat is – ook in deze fase van de zwangerschap – normaal. Maak je er geen zorgen over.
Ondertussen is je kindje aan het spelen, slapen en bewegen in je buik.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Je baby speelt steeds meer door met zijn handjes zijn gezichtje te voelen en bijvoorbeeld de navelstreng vast te pakken. Al slaapt je kindje het grootste deel van de dag: hij kan zich ook veel bewegen in deze tijd van de zwangerschap. Slapen doet hij trouwens al in de houding waarin hij zich het prettigst voelt. Dat houdt hij waarschijnlijk vast na de geboorte.

Abortus tot deze week
Tot 24 weken zwangerschap wordt het ongeboren kind met een abortustang uit de baarmoeder verwijderd. Daarna wordt zuigcurettage gedaan om de baarmoeder verder leeg te maken. Tot die tijd kan een bevalling ook worden opgewekt met prostaglandinen. Je ongeboren kindje sterft dan tijdens of snel na de geboorte.

Meer informatie over abortus

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Jouw lichaam tijdens de zwangerschap

In deze fase kunnen je voeten groeien; niet alleen doordat je vocht vasthoudt, maar ze kunnen ook daadwerkelijk groter worden. Ook kunnen je buikspieren samentrekken. Met deze harde buiken oefent je lichaam voor de bevalling. Tot slot kun je last hebben van brandend maagzuur.

Week 20

Halverwege de zwangerschap

Week 29

Contact met je kindje