De innesteling

De ontwikkeling van de placenta en van het kindje starten in deze week.
Het leven in je buik groeit hard.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Zaadcel en eicel hebben zich in week 4 flink vermenigvuldigd: ze bestaan nu uit duizenden cellen.
In deze week bereidt je lichaam zich voor op de ontwikkeling van de placenta en van het embryo. De placenta zorgt voor de basisvoorwaarden voor groei: voeding en zuurstof. Alle voorwaarden zijn geschapen voor het leven om te ontwikkelen tot – uiteindelijk – een baby. Vanaf deze week is het volop in groei.

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Het leven in je buik

Je lichaam maakt zich klaar

In week 4 van je zwangerschap kun je last krijgen van vermoeidheid. Ook kun je buikpijn krijgen of gevoelige borsten. Maar het kan ook zijn dat deze klachten bij je ongesteldheid horen. Daarnaast kun je misselijk worden van de zwangerschapshormonen. Misschien krijg je in deze week een innestelingsbloeding. Dat betekent dat de bevruchte eicel zich heeft ingenesteld in de baarmoeder.

 

Week 3

De bevruchting

Week 5

Aanleg van het hartje