Het hartje ontwikkelt

Deze week zou je normaal gesproken weer ongesteld worden. Word je niet ongesteld, dan kan dat een teken zijn dat je zwanger bent. Vanaf deze week kun je een zwangerschapstest doen.
Ook begint de aanleg van het hartje in deze week.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. We helpen je graag!

 

Het leven in je buik

Deze week wordt het hartje gemaakt, dat over niet al te lange tijd ook zal gaan kloppen.

Prenataal onderzoek?
Als je naar een verloskundige gaat, zal deze je onder meer vragen of je prenataal onderzoek wilt. Vanaf 11 weken zwangerschap kun je de NIPT laten uitvoeren en rond week 13 de 13 wekenecho. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over wat daarin voor jou van belang is.

Lees hier meer over prenataal onderzoek

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Zwangerschapstest?

In deze week zou je normaal gesproken weer ongesteld worden. Word je niet ongesteld, dan kan dat een teken zijn dat je zwanger bent. Vanaf deze week kun je een zwangerschapstest doen.
Verder kun je last krijgen van misselijkheid, overmatig speeksel of een opgezette buik.

Week 4

De innesteling

Week 6

Het hartje klopt