Het hartje klopt

Vanaf deze week klopt het hartje van je kindje. Ook zijn er al oogjes te zien.
Misschien voel jij je beroerd. Moet je belangrijke beslissingen nemen, probeer dat dan te doen als je je redelijk goed voelt.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Het kleine leven in je buik ontwikkelt nu armpjes en beentjes, en zelfs oogjes! Ook heeft het embryo nu een ruggengraat en bloedvaten. In deze week gaat bovendien het hartje kloppen. Organen als darmen, nieren en longen worden aangelegd.  Ondertussen groeit het embryo door, en worden hersenen en zenuwen aangelegd.

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Jouw lichaam tijdens de zwangerschap

Jouw nieren gaan sneller werken, om afvalstoffen sneller af te stoten. Dat betekent dat je vaker moet plassen. Ook is de kans groot dat je je misselijk voelt, een opgeblazen gevoel hebt en vermoeid bent.

Mocht je nadenken over wat je wilt doen met je zwangerschap en het kindje, dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je dat doet op een moment dat je je (redelijk) goed voelt. Dan kun je de beste beslissingen nemen.

Week 5

Aanleg van het hartje

Week 8

De hersenen werken