De hersenen werken

De hersenen van de baby beginnen te werken, net als het hart, de lever en de longen. En ook jouw hersenen zijn hard aan het werk. Veel vrouwen dromen als ze ongeveer 8 weken zwanger zijn. Je verwerkt zo (gedeeltelijk) wat er op het moment allemaal gebeurt.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Het hoofdje van je kindje wordt steeds meer herkenbaar. Het heeft een mond, een neus en ogen.
Deze week zijn er armpjes en beentjes te zien, en zelfs handjes, voetjes, vingertjes. De hersenen beginnen te werken, net als de lever, het hart en de maag. Bovendien begint er zich een skelet te vormen, al is dat nu nog van kraakbeen. Snel zal het een skelet worden van echte botten. Het kindje groeit snel nu: een millimeter per dag.

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Dromen

Vanaf deze week kun je enge of vervelende dromen krijgen. Die kunnen gaan over jou of over het leven dat in jou groeit. Het is belangrijk dat je aan deze dromen geen betekenis hecht. Ze zijn onderdeel van je zwangerschap. Moet je belangrijke besluiten nemen, doe dat dan niet op een moment dat je nog last hebt van deze dromen.

In deze week kan het ook zijn dat je smaak gaat veranderen. Daarnaast kun je door hormonen last blijven houden van misselijkheid en duizeligheid. Je borsten veranderen ook. Die kunnen groeien en/of pijnlijk aanvoelen.

Week 6

Het hartje klopt

Week 9

Tenen, enkels en knieën