De basis is klaar

De organen van het kindje zijn gemaakt; je spreekt nu van een foetus in plaats van een embryo.
Het kan zijn dat sommige van je klachten afnemen, maar vaak ben je in deze week vooral nog erg moe.

De teksten op deze website zijn op correctheid gecheckt. Ze zijn echter niet bedoeld als medisch advies. Heb je zorgen over de gezondheid van je kindje of over jouw gezondheid tijdens je zwangerschap? Laat je dan altijd goed verder informeren door een deskundige, zoals je eigen verloskundige! Wil je in gesprek met iemand die met je meedenkt over de keuzes die je misschien moet maken tijdens je zwangerschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Het leven in je buik

Je spreekt vanaf week 9 niet meer van een embryo, maar van een foetus: alle organen zijn gemaakt. Je kindje krijgt een herkenbare vorm. De foetus is steeds meer als een kindje zoals wij dat kennen. Het kindje heeft tenen, enkels en knieën. Omdat de spieren nu ook ontwikkeld zijn, kan je kindje die ook gebruiken: hij kan zijn handjes, armpjes en beentjes bewegen.

Abortus tot deze week
Tot deze week kunnen vrouwen kiezen voor abortus via medicijnen, de ‘abortuspil’. Deze tabletten zorgen dat de baarmoeder gaat samentrekken. Hierdoor worden het kindje en het baarmoederslijmvlies uitgestoten.

Meer informatie over abortus

Afbeelding met toestemming overgenomen van Live Action, babyolivia.com

Jouw lichaam tijdens de zwangerschap

Je kunt je nog steeds erg moe en misselijk voelen in week 9 van de zwangerschap. Je lichaam is hard aan het werk om je kindje goed te kunnen laten groeien. Daarnaast is een zwangerschap een emotionele tijd, zeker als de zwangerschap onbedoeld was. Ook dat is vermoeiend.

Het is goed om te weten dat je klachten waarschijnlijk snel minder zullen worden.

Week 8

De hersenen werken

Week 11

Kaakjes